Forum www.domowawinnica.fora.pl Strona Główna www.domowawinnica.fora.pl
Nasze winniczki, porady, dyskusje.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy     GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przeliczanie ilości cukru w moszczu na potencjalny alkohol

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.domowawinnica.fora.pl Strona Główna -> Technologie produkcji win i innych trunków
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vanKlomp
WINIARZ EKSPERT



Dołączył: 04 Paź 2017
Posty: 129
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź i okolice

PostWysłany: Śro 16:31, 18 Paź 2017    Temat postu: Przeliczanie ilości cukru w moszczu na potencjalny alkohol

Pod poniższym linkiem jest prosty sposób przeliczania zawartości cukru (brix) w soku-moszczu na potencjalny alkohol jaki możemy uzyskać.
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zibi
Administrator



Dołączył: 04 Paź 2017
Posty: 446
Przeczytał: 11 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zagłębie Dąbrowskie

PostWysłany: Śro 18:24, 18 Paź 2017    Temat postu:

Fajne, od razu mamy wynik..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.domowawinnica.fora.pl Strona Główna -> Technologie produkcji win i innych trunków Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.
Regulamin